Elk jaar is het fotograferen weer net zo spannend als het jaar daarvoor. Zal het lukken om een mooie foto (of beter gezegd; de foto) te schieten die de lading van dit prachtige evenement dekt? Dan sta je op scherp als de muziek begint en baal je als een stekker wanneer de regen met miljoenen druppels uit de hemel valt. Zucht, denk je dan, weg is het fotomoment. Toch blijft de camera in de hand en blijf je alert om maar geen kostbaar moment te gaan missen.

In 2017 is immers toch ook de foto met Jeroen van der Boom gebruikt ondanks de regen? Het regent wel vaker hier in het Noorden #understatement. Een echte Admiraliteitsdagen-bezoeker blijft gewoon staan; weer of geen weer.

En dan is er op de tweede avond ineens dat moment. Het blauwe uurtje waarin de daken nog net goed genoeg tegen de lucht afsteken en Jeroen van de Boom die vraagt om met mobieltjes een lichtje te laten schijnen. Wauw, ontroerd word ik van zo’n uitzicht. Jongens, jongens, wat ben ik dan trots op ons mooie Dokkum en wat voel ik me bevoorrecht om vanaf het podium zo’n prachtig schouwspel te mogen vastleggen. Een heus kippenvel momentje. Want de Admiraliteitsdagen betekenen voor mij veel meer dan alleen een evenement. Het is een feest waaraan zo ontzettend veel mensen meewerken, samenwerken en waarvan nog veel meer mensen mogen genieten.

Hieronder een overzicht: 6 jaar op een rij en ik ben nu al benieuwd naar wat er dit jaar op het programma staat 🙂

De hoofdfoto voor 2018

 

Admiraliteitsdagen 2012 met Syb van der Ploeg

Foto gebruikt voor 2103

Voor de eerste keer aan de andere kant van de Zijl, een mooie verbetering!

Admiraliteitsdagen Dokkum